Opettajat

Heli Aalto on opiskellut klassisen baletin didaktiikkaa 1980-luvulta lähtien merkittävimpien suomalaisten tanssipedagogien ja tanssijoiden johdolla. Työ tanssijan ammatissa ja opiskelu ulkomailla mm. Tukholmassa, Kööpenhaminassa ja Lontoossa ovat kartuttaneet tietoa ja kokemusta, mistä ammentaa opetustyöhön.

Heli pitää erittäin tärkeänä oman ammattitaidon kehittämistä ja ajan tasalla pysymistä baletin opetuksessa. Hän osallistuukin säännöllisesti tanssipedagogeille järjestettäville baletti- ja lastentanssikursseille. Hän on Balettipedagogit ry:n ja Suomen Tanssitaiteilijaliiton jäsen.

Oman koulun 30-vuotisjuhlia vietettiin vuonna 2013 Lumikki-baletin merkeissä. Koulu on Suomen Tanssioppilaitostenliiton Stopp ry:n jäsen.

Heli on Suomen Tanssitaiteilijaliiton hyväksymä opettaja.

Elina Lauttamäki

Elina on valmistunut tanssinopettajaksi Kuopion Savonia AMK:sta vuonna 2012 ja hänellä on usean vuoden kokemus päätoimisena tanssinopettajana taiteen perusopetuksen piirissä. Hänen tunneillaan on iloinen ilmapiiri ja tärkeimmässä asemassa onkin tanssimisen ja yhdessä tekemisen ilo siten, että kaikki pääsevät mukaan. Elina on tarkka opettaja, joka osaa auttaa jokaista oppilasta edistymään omalta tasoltaan eteenpäin. Hän nauttii opetustyönsä lisäksi esitysten rakentamisesta ja harjoittelemisesta yhdessä oppilaidensa kanssa. Elinan vahvuuksiin kuuluu luovuus, innostumisen kyky, rauhallisuus ja huomaavaisuus. Hän opettaa loma-aikoina myös lastenteatteria. Opettaminen ja muu kommunikointi onnistuu hyvin suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Elina opettaa Kauniaisten ja Painiityn ryhmiä.

Aita Vuolanto

Aita valmistui tanssipedagogiksi ja koreografiksi Leningradin Kulttuuri-instituutista ja jatkoi opintojaan Leningradin Teatteri-, Musiikki- ja Kinoinstituutissa. Hän on opettanut mm. Tallinnan Konservatoriossa ja Estonia-teatterissa. Suomessa Aita on opettanut tanssia monella eri paikkakunnalla. Vuosina 2009-2014 hän toimi karakteritanssin opettajana Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitoksessa. Aita on valmistanut kolme kokoillan balettisatua sekä tehnyt lukuisia tanssikoreografioita yli 40 näytelmään, operettiin, musikaaliin ja oopperaan. Kansallisoopperan oopperoiden "La Rondine", "Osiris" ja "Taikahuilu" tanssikohtaukset ovat Aitan käsialaa. Vuonna 2013 hän teki koulumme 30-vuotisjuhlaan" Lumikki ja seitsemän kääpiötä" -baletin sekä vuonna 2015 "Peukalo-Liisan". Olemme saaneet nauttia vuosien mittaan myös useista Aitan tekemistä karakteritanssinumeroista.

Aita on toiminut koulussamme vakituisena vierailevana opettajana ja koreografina sekä tammikuusta 2016 saakka Repertuaari-koulutusryhmän vetäjänä.

Anu Fagerlund toimii balettikoulun assistenttina ja puvustaja-lavastaja Vappu Räsänen toiminta-avustajana.

Heli Aalto   Elina Lauttamäki

Heli Aalto